dinsdag 18 september 2012

Zeeuwse Dag van de Visserij 2012

'Zie, hoor en proef de zee' is hét thema van de zevende editie van de Dag van de Zeeuwse Visserij op zaterdag 22 september 2012! Het evenement vindt plaats van 10:00 tot 17:00 in en rond de Vismijn aan de Binnenhaven 11 in Vlissingen. 

Het wordt georganiseerd door de Zeeuwse Visserijsector en Provincie Zeeland. De hele dag is er van alles te zien, te horen, te proeven, te ervaren en te leren op het gebied van traditionele en moderne visserij en aquacultuur in Zeeland. Leuk voor jong én oud en de toegang is gratis.

Dit jaar zijn er enkele nieuwe activiteiten toegevoegd aan het programma. Zo is er het Culinaire Plein met kookdemonstraties en proeverijen van verschillende Zeeuwse Horecabedrijven en de finale van de Masterclass Zapas, een kookwedstrijd van de Academie Culinair Zeeland (ROC). Hierin strijden de finalisten, leerlingen van de Academie Culinair Zeeland, tegen elkaar om de beste Zeeuwse zilte amuse. Zij hebben vooraf enkele masterclasses gevolgd bij chef-koks Sjaak Jobse en Corjan Hoogerheide.

Waterkoor van het jaar 2012
Ook nieuw dit jaar is de korenwedstrijd 'Waterkoor van het jaar'. Hierin strijden veertien koren met liederen over de zee, water en visserij om de titel 'Waterkoor van het jaar 2012'. Zij zorgen deze dag voor een gezellige sfeer en muzikaal vermaak.


Programma
Om 12:15 uur reikt Gedeputeerde Kees van Beveren de Zeeuwse Visserij Award uit aan een persoon of organisatie die de afgelopen twee jaar de meest positieve bijdrage heeft geleverd aan de Zeeuwse visserij en aquacultuur. Het uitvoerige programma inclusief tijden en locaties kunt u hiernaast inzien.


Wat gebeurt er nog meer tijdens de Zeeuwse Dag van de Visserij:
Visserijbedrijven en kennisinstituten vertellen de bezoekers in en rond De Vismijn alles over de innovaties waar de visserijsector aan werkt, nieuwe vistechnieken en innovatieve kweekmethoden. Op de kade worden diverse demonstraties visroken, netten boeten en garnalen pellen gegeven en er liggen diverse schepen die men kan bezichtigen. Er is de hele dag een mini-bioscoop waar films over de Zeeuwse visserij worden getoond en er wordt een interessante lezing over pulsvisserij gehouden. Uiteraard is er volop gelegenheid om te proeven van de Zeeuwse zilte zaligheden en ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten georganiseerd.


Gratis vervoer van en naar de binnenstad
Tijdens het evenement zijn er verschillende manieren om van en naar de binnenstad te reizen. Bezoekers kunnen gebruik maken van de Watertaxi Vlissingen, meerijden met de Zonnetrein of een vaartocht maken met een authentiek oud vissersbootje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten