donderdag 13 september 2012

Twee vissers met helikopter van Zeebrugger kotter gehaald

Voor de kust van Engeland zijn twee Belgische vissers met een helikopter van een Zeebrugse kotter geëvacueerd nadat ze giftige dampen hadden ingeademd. Zo meld de Britse krant East Anglian Daily Times vandaag.

Een woordvoerder van het vliegveld in Wattisham vanwaar de helikopter was opgestegen, zei dat de toestand van de twee ernstig maar niet kritiek was.

De Vissers sloegen alarm nadat ze bleekmiddelen gemengd hadden om mee schoon te maken. De vissers kregen ademhalingsmoeilijkheden van de toxische dampen.

Eén van de twee heeft een hartkwaal, schrijft de krant op haar website. Een helikopter van Wattisham Airfield steeg rond 12.30 uur op om de Belgische vissers voor de kust van Felixstowe van boord te halen.

Een woordvoerder van de Britse kustwacht zei: "Ze hadden twee soorten bleekmiddel gebruikt terwijl ze aan het schoonmaken waren. Ze waren nog net bij bewustzijn maar hadden ademhalingsmoeilijkheden. We hebben er een Belgische kustwachter bijgehaald die kon vertalen."

De Britse kustwacht schakelde een reddingshelikopter van Wattisham Airfield in, die de slachtoffers naar een ziekenhuis in Ipswich heeft gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten