donderdag 13 september 2012

Visser overleeft 26 uur in visafvalbak
AMSTERDAM - Een Canadese jongen (19) heeft 26 uur in een visafvalbak op de ijskoude oceaan gedobberd na een schipbreuk. De onervaren visser doodde de tijd door liedjes te zingen.

Ryan Harris dacht afgelopen zaterdag samen met Stonie Huffman, een ervaren visser, te gaan vissen op de Stille Oceaan bij Alaska. Door een storm kapseisde hun boot en werden ze beiden het water in geslingerd.

Volgens persbureau AP kropen ze allebei in een visafvalbak, van een meter bij een meter, om in leven te blijven. Metershoge golven scheidden ze al snel van elkaar. Huffman spoelde na twee uur aan op een strand, waar hij werd opgepikt door hulpdiensten.


Harris had minder geluk: hij dreef nog altijd op zee. Om de tijd te doden, zong hij liedjes als: Rudolph the Red-Nosed Reindeer enRow, Row, Row Your Boat.

Na 26 uur werd hij gevonden door een helikopter. Volgens het reddingsteam is het een wonder dat ze het allebei overleefd hebben. Harris heeft op geen enkel moment gedacht dat hij het niet zou overleven. "Ik bleef mezelf oppeppen door te zeggen dat ik Ryan Harris was en dit zou overleven", was zijn reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten