maandag 20 augustus 2012

Visserijdagen 2012 Den Oever

DEN OEVER - Den Oever staat van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 augustus voor de 53e keer in het teken van de Flora & Visserijdagen. Bezoekers kunnen zich vermaken met allerlei activiteiten die (zijdelings) met het water te maken hebben.

De visafslag op de Oeverse haven is alle dagen open voor publiek. Bezoekers kunnen een tentoonstelling bezichtigen van de Historische Vereniging en verder zijn er diverse marktkramen uitgestald met nautische en Wieringer producten. In de koelcel staan twee visshowtafels.
Het Wieringer Skuutje WR60 wordt op traditionele wijze gerestaureerd en dat is tussentijds te bekijken. Verder kan iedereen een rondvaart maken met de motorreddingboot Javazee. Ook zijn het Lichtschip Texel en Duikvaartuig Argus open.

Op de zondag en maandag zijn er voor de jeugd de schminkende clowns en een springkussen.

Op zaterdag vindt een mountainbikedemonstratie plaats. Ook staat er voor kinderen een waterbassin met radiografisch bestuurbare bootjes. En er is de Zeeverse Vismarkt.

Zaterdag en zondag verzorgen diverse koks, waaronder tv-kok Bart van Olphen, demonstraties en mogen belangstellenden gratis de visgerechtjes proeven. Op zondag is er vanaf 10 uur een markt met ambachten, nautische producten, Wieringer artikelen en oude scheepsdiesels.

Daarnaast zijn er optredens van ’t Brabants Fietsharmonisch Orkest, een muziekgezelschap op een vier meter lange zespersoonstandem, en plaatselijke muziekgezelschappen en dansgroepen.

Maandag beginnen om 9 uur de roeiwedstrijden en vanaf 12 uur is het inschepen voor de Vlootschouw. Voor de liefhebbers is er gratis vis. De afsluiting is om 21 uur met vuurwerk.

De Florafeesten gaan nog even door met op dinsdag de jaarmarkt in het dorp. Ook is er deze dagen kermis. Bron: Noordhollandsdagblad.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten