woensdag 1 augustus 2012

Grootste zoetwatervis in Dierenpark Emmen

Emmen - In Dierenpark Emmen zwemmen sinds vandaag, dinsdag 31 juli, 7 arapaima's rond. Deze vissen, die nu nog een afmeting hebben van zo'n 30 centimeter groeien uit tot de grootste zoetwatervissen ter wereld. 

In het wild komen ze voor in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Omdat de vis erg groot is en ook nog erg lekker is, wordt hij ernstig bedreigd en staat hij op de lijst van beschermde diersoorten. Toen een Nederlandse importeur van deze vissoort niet over de vereiste papieren beschikte, werd een groot aantal arapaima's in beslag genomen. Ze zijn ondergebracht in de aquaria van Dierenpark Emmen, Artis en Diergaarde Blijdorp.

Arapaima's leven in het Amazonegebied in meertjes die in drogere perioden afgesloten raken van vers zuurstofrijk water. De arapaima redt zich daar prima omdat hij zuurstof uit de lucht kan halen. Hij zwemt naar het wateroppervlak, neemt een hap lucht en duikt weer onder. In het water raken andere vissen verzwakt en vormen daardoor een makkelijke prooi voor de grote arapaima's.

Bron: NieuwsBank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten