donderdag 2 augustus 2012

Brussel straft Spaanse vissers


Eurocommissaris van visserij Maria Damanaki heeft de Spaanse vissers woensdag fors gestraft voor het herhaaldelijk overtreden van de visquota. De quota voor meer dan twintig vissoorten zijn voor het komende visseizoen verlaagd. Vooral de makreelvissers worden hard geraakt. Ook hun Britse collega's werden bestraft omdat ze te veel hadden gevangen.
Voor makreel werd het Spaanse quotum met meer dan dertienduizend ton gekort. Daarmee is de oorspronkelijke vangstlimiet met meer dan de helft verlaagd. De Spaanse vissers mogen dit jaar ook bijna duizend ton minder ansjovis vangen, een korting van 3,3 procent op het huidige quotum.

De Britse makreelvissers mogen ruim 6400 ton minder makreel vangen. Die straf heeft echter een stuk minder impact, omdat de Britse vissers voor het komende visseizoen veruit het grootste vangstquotum voor makreel hebben. Met een oorspronkelijk quotum van ruim 152 duizend ton mochten ze bijna net zo veel makreel vangen als alle andere Europese makreelvissers bij elkaar.
Bron: ND.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten