zondag 20 mei 2012

Vlaggetjesdag Urk een groot succes


URK - Die mevrouw uit Amsterdam vliegt zondag voor haar vakantie naar Tenerife. Maar zaterdag bracht ze nog een bezoek aan Urk om er vlaggetjesdag mee te maken, tevens de dag voor de Nederlandse zeevisserij.
"Hartstikke leuk'', zegt ze. En zij is niet de enige.
Een bijzonder evenement, met tal van activiteiten op de haven van Urk. Voor de gelegenheid liggen tal van Urker kotters in de haven. Hoogtepunt is de vlootschouw, waarbij het publiek mee kan varen op de aanwezige vissersschepen. Evenals twee jaar geleden stond de dag in het teken van de schol, de vis waar de Urker vissers het meest op vissen. Het was even in de rij staan, maar iedereen kon een gebakken scholletje proeven. En aan het eind van de dag een gratis scholpakket mee naar huis nemen.
Verder waren er de kampioenschappen netten boeten, demonstraties van de modernste vistechnieken, kookdemonstraties met uiteraard vis in de hoofdrol en een grote braderie. En de liefhebber kon een echte kotter bezoeken en via een filmpje ervaren hoe het leven aan boord is.
Vlaggetjesdag werd mede een groot succes door de Urkers die zich zeer gastvrij opstelden. De organisatie bedankte s'avonds de honderden vrijwilligers die mee hebben geholpen aan het evenement.

De avond is afgesloten met een groots vuurwerk voor het strand van Urk.

Klik hier voor een fotoreportage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten