dinsdag 1 mei 2012

De sector in beeld: visserman Frits

Voor de promotie van vis en visserij is het belangrijk dat de sector een gezicht krijgt. Daarom brengen we af en toe iemand uit ''het wereldje'' in beeld om zo een inkijkje te geven in de vissector. Deze week de jonge visserman: Frits van Dellen!

Naam: Frits van Dellen
Leeftijd: 23
Zoon van: Reinder en Alie van Dellen
Getrouwd: met Jorina en Dochter van 7 weken
Opleiding: Groot vaarbewijs en SW6 op Urk
Kotter:  LO 137 ''Alina''
Type: Garnalenkotter
Functie: Schipper

Het vissen zit in mijn bloed mijn vader was vroeger visserman en is nu eigenaar van restaurant het ''pierend'' te Lauwersoog. Ik ben dus zo snel ik kon naar de visserijschool gegaan.
Sinds 2006 ben ik gaan vissen. Ik heb wel een tijdje werken in de bagger geprobeerd maar dit was niet voor mij weggelegd. Ik ben nu de trotse eigenaar van mijn eigen garnalenkotter.

Het is altijd gezellig aan boord en het is gewoon een prachtberoep. Af en toe zie ik het een beetje somber in door de dure gasolieprijzen en vage regelgeving. Maar toch kan ik niet anders dan positief blijven over de visserij zelf, want ik vind het gewoon geweldig om op zee te zijn. Er gaat niets boven een ''lucky trekkie'' doen en flink wat vangen!

In het weekend ben ik natuurlijk lekker thuis bij mijn gezin! Ik eet natuurlijk graag een visje en eet alles uit de Noordzee daar kan ik echt van genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten