donderdag 29 maart 2012

De sector in beeld: visserman Auke

Voor de promotie van vis en visserij is het belangrijk dat de sector een gezicht krijgt. Daarom brengen we af en toe iemand uit ''het wereldje'' in beeld om zo een inkijkje te geven in de vissector. Deze week de jonge visserman: Auke van Slooten.

Naam: Auke van Slooten
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: SW-4
Kotter: Sumwingkotter: NG-12 ''Prins Maurits'' en de pulsvisser: UK-227 ''Oranje Nassau''
Rederij: ''Prins Willem'' BV
Functie: Machinist in opleiding

Ik ben gaan vissen, omdat mijn vader samen met zijn broers al een visserijbedrijf had en omdat ik het vissen heel mooi vind. Als klein jongetje ging ik al mee met mijn vader.


De toekomst van de Visserij zie ik positief, omdat er al veel alternatieve visserij methoden zijn ontwikkeld om de visserij milieuvriendelijker te maken, die ook rendabel zijn. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de Pulswing, waar wij nu mee werken. Er wordt veel gedaan om minder brandstof te verbruiken en om minder bodem beroering te veroorzaken. Daaraan kun je zien dat de vissers constant aan het innoveren zijn. Binnen de visserij zie je steeds nieuwe technieken en idee├źn ontstaan.

Het leukste van visserman zijn is dat als je elke trek lekker wat vangt, je aan het einde van de week met een mooi ''reisje'' thuiskomt. Dan is de sfeer aan boord ook goed en in het weekend is iedereen blij!

Dan zaterdag met de kost een lekkere gebakken tongetje met rijst, en een pilsje.. Heerlijk!

Ik blijf positief over de visserij omdat het mijn beroep is en natuurlijk omdat we vooruit moeten met onze schepen. Ik weet zeker dat het goed komt. Als we er samen voor gaan dan lukt het ons. Er moet nog wel veel gebeuren. Maar ik ben er van overtuigt dat als we meer samenwerken en met z’n allen de schouders er onder zetten het ons zeker lukt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten